Szent Cecilia Kórus , Dunaharaszti

Aki szépen énekel, kétszeresen imádkozik !

 

 

S z e n t  C e c í l i a  K ó r u s

D u n a h a r a s z t i

 

Imasik_honlapon_levo_kep.jpg

 

 hangjagy.jpg      violinkulcs.jpg

 Mosolyogva énekelj !!!

 honlapra_mosolyogva_enekelj_1.jpg

 

  Nevetgéléssel, sutyorgással ne zavard a próbát !!!

 honlaphoz_mosolyogva_enekelj_2.jpg

 Kedves Kórustársak! Az alábbi szemelvényt a Székesfehérvári Református Egyházközség Kórusának honlapján találtam. Ajánlom figyelmetekbe - teljes félkomolysággal!

 

10 parancsolat énekkari tagok számára:


1. Jöjj minél később a kóruspróbákra, hadd lássa mindenki, hogy rengeteg elfoglaltságod ellenére is feláldozod magad az énekkarért!

2. Hangosan és érthetően kérdezd meg szomszédodat: Hányadik? Hol tartunk? Ebből látják, hogy önálló személyiség vagy. Csak a törtetők keresik és találják meg maguk a helyes éneket és ütemszámot.

3. Ha szólamod nem próbál, beszélgessél minden gátlás nélkül. Sose zavartasd magad! A többieknek adott tanácsok rád úgyse vonatkoznak.

4. Énekelj kezdettől fogva hangosan! Az erő mindig imponál. Nem szükséges, hogy a pianókat úgy vedd, ahogy a szerző és a karnagy kívánja. Minél hangosabban, legalább meglátják, hogy te a művet szívvel-lélekkel átérzed.

5. Nem szükséges, hogy a karmester utasításaira még a következő próbán is emlékezz. Neki különösen nagy öröm, ha ugyanazt még egyszer elmondhatja, hiszen úgyis az a mániája, hogy minél többet beszéljen.

6. Ha régóta vagy kórustag, védd meg a jogaidat! Ne engedd, hogy háttérbe szorítsanak, hiszen te úgyis mindent jobban tudsz, mint az új tagok, és már a korod miatt is kijár neked a tisztelet.

7. Ha ifjú kórustag vagy, állandóan énekelj, de legalábbis dúdolgass a szünetekben is. Fő a feltűnés! Így legalább mindenki számára nyilvánvaló lesz csodálatos hangod és fantasztikus muzikalitásod.

8. Próba után, melynek végét intenzív fészkelődéssel, órád nézegetésével, ásításaiddal siettetheted, a kottákat csendben hagyd szanaszét. Ha lehet, keverd össze előzőleg, azután tűnj el a lehető leggyorsabban. Csodálni fognak, hogy valódi énekes létedre mennyire vágyódsz meghitt otthonodba.

9. A próbákat lehetőleg ne nagyon látogasd, hiszen te úgyis tudsz mindent. A te biztonságérzeted megnyugtatólag hat az énekkar többi tagjára is.

10. Ha valaki az előadáson hibát ejt, ne mulassz el feltűnően ránézni és fejet csóválni. Ebből mindenki láthatja, hogy nem te voltál, és a szegény bűnösben is fokozhatod az éneklés örömét.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 9
Heti: 57
Havi: 325
Össz.: 161 690

Látogatottság növelés
Oldal: CÍMLAP
Szent Cecilia Kórus , Dunaharaszti - © 2008 - 2019 - szentceciliakorus.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »